Projekt: PUK 50 – tečaj njemačkog jezika

U sklopu projekta „PUK50“ omogućeno je dodatno obrazovanje pripadnicama ciljane skupine kojim će se omogućiti povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada. Dana 11. listopada 2021. godine započele su edukacije u sklopu projekta “PUK50“ za zanimanje računalni operater i tečaj njemačkog jezika. Tečaj njemačkog jezika provodi se u suradnji s Ustanovom za obrazovanje odraslih Maestro za 12 pripadnica ciljane skupine projekta.

Podsjetimo, Grad Požega zajedno s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Područni ured Požega i Centrom za socijalnu skrb Požega provodi projekt „PUK50“ kroz 18 mjeseci, od 18. lipnja 2020. do 18. prosinca 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 4.611.310,00kn te je u ukupnom iznosu sufinanciran sredstvima Europske unije, Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“, a prijavljen je u sklopu Otvorenog trajnog poziva Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Projektom je zaposleno 50 nezaposlenih žena s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem koje su prijavljene u evidenciji nezaposlenih HZZ-a, s naglaskom na teže zapošljive skupine u lokalnoj zajednici. Žene iz ciljane skupine bile su u radnom odnosu u vremenskom periodu od 20. srpnja 2020. do 30. lipnja 2021. godine. Zaposlene žene su pružale uslugu potpore i podrške za više od 360 krajnjih korisnika na mjesečnoj bazi, dok je projektom obuhvaćeno 456 krajnjih korisnika. Krajnji korisnici su starije i nemoćne osobe te osobe u nepovoljnom položaju s područja grada Požege. Zaposlene žene su svojim svakodnevnim radom i aktivnostima poboljšale kvalitetu života krajnjih korisnika pružajući im, primjerice pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora/domova krajnjih korisnika, pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…), pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovor i druženje te uključivanje u društvo, pratnja i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

Polaznicama programa osposobljavanja želimo uspješno pohađanje navedenih edukacija.

Više o samom projektu možete pogledati na https://puk50.eu/

Preuzeto sa: www.pozega.hr

Related posts